هارد اکسترنال
Hard Disk Driveها هارد هایی هستند که بر خلاف هارد های اینترنال بصورت پورتابل استفاده می شوند و به کاربران این امکان را میدهند تا حجم بالایی از اطلاعات را به راحتی و ضریب اطمینان بیشتر جابجا کنند.
مزایای هارد اکسترنال
هارد های اکسترنال نیاز به منبع تغذیه ندارند و تنها با یک کابل میتوانند انرژی لازم برای فعال شدن را بدست اورند.
دارای plug and play (اتصال خودکار) هستند یعنی مانند هاردهای اینترنال به ری استارت کردن سیستم نیاز نیست و تنها با اتصال کابل به سیستم اطلاعات آن خوانده می شود.
و همچنین می توانید اطلاعات را رمز گذاری کنید.
بطور کلی هارد اکسترنال از ۴ بخش تشکیل شده اند بخش اصلی که مشابه هارد کامپیوتر یا لپ تاپ است بخش دوم مبدل است که وظیفه آن تبدیل رابط SATA به پورت قابل استفاده توسط کاربر می باشد بخش چهارم منبع تغذیه است همانگونه که پیش تر گفته شد هاردهای اکسترنال بر خلاف هارد های اینترنال دارای منبع تغذیه نیستند و باید از یک محرک خارجی انرژی خود را بدست آورند این انرژی می تواند توسط یک آداپتور و یا پورت USB به هارد اکسترنال برسد (به این نوع هاردها که منبع انرژی خود را توسط USB تامین می کنند هارد اکسترنال پاسپورتی می گویند.) قسمت چهارم و مهم ترین بخش هارد اکسترنال قاب آن است زیرا نوع طراحی و متریال آن باعث می شود هارد در برابر ضربه، شوک و آب مقاوم باشد.
نکته قابل توجه در این زمینه این است که هارد های اکسترنال پاسپورتی هر چند سبک تر وحمل آسان تری دارند ولی سرعت آنها به مراتب از نوع آداپتوردار آن کمتر بوده زیرا درون انها یک HDD نوت بوک قرار دارد که وزن کمتری دارد و سرعت آن ۵۴۰۰ دور در ثانیه است ولیکن در هارد آداپتور دار یک HDD کامپیوتر رو میزی وجود دارد که ابعاد و وزن آن بزرگتر بوده و دارای سرعت ۷۲۰۰ دور در ثانیه می باشد. از نظر قیمتی هارد اکسترنال پاسپورتی تقریبا دو برابر هارد های اداپتور دار می باشد.
هارد های اکسترنال داری ۳ نوع رابط می باشند: ۱- پورت USB 2-پورت Frie Wire 3-اتصال بی سیم یا وایرلس که می توانند یک حالت یا سه حالت موجود را داشته باشد.
سرعت هارد اکسترنال
همان گونه که گفته شد هارد های اکسترنال از یک hdd معمولی ساخته شده اند که به بررسی آن می پردازیم.
هارد های HDD قطعات الکترو مکانیکی هستند که از یک بورد کنترلی و یک سری دیسک و قطعات تشکیل شده اند. و اما منظور از سرعت چیست ؟ RPM مخفف revolutions per minute است که به معنی سرعت در دقیقه است چرا میگوییم هارد دارای سرعت ۵۴۰۰ یا ۷۲۰۰ دور در دقیقه است، در هارد ها یک بازوی محرک وجود دارد که دیسک با چرخش باعث حرکت بازو در طول و عرض آن شده که این عمر سبب خواندن یا نوشتن اطلاعات هارد می شود. پس RPM همان تعداد چرخش دیسک در ثانیه است .
حال اگر برای انتقال اطلاعات حجیم از هارد اکسترنال استفاده می کنید پیشنهاد ما هارد با سرعت ۷۲۰۰ دور در دقیقه است و اگر برای آرشیو فیلم و عکس به هاردنیاز دارید با سرعت ۵۴۰۰ دور در دقیقه تهیه کنید.
حافظه SSD بخریم یا HDD ؟
هرچند مزایای اس اس دی از HDD بیشتر است ولیکن اگر برای آرشیو کردن فیلم و عکس بدنبال وسیله ذخیره سازی می گردید پیشنهاد ما خرید HDD است زیرا قیمت یک HDD یک ترابایتی معادل اس اس دی ۱۲۰ گیگابایتی می باشد.
اما اگر برای جابه جایی اطلاعات استفاده میکنید پیشنهاد ما به شما خرید اس اس دی است زیرا سرعت انتقال اطلاعات آن به مراتب بالاتر است و اگر در هنگام استفاده به هارد ضربه وارد شود اطلاعات آن از بین نمیرود زیرا همانگونه که در نوشته های گذشته گفتیم اس اس دی ها دارای قطعه مکانیکی نیستندو ساختاری مشابه فلش مموری ها دارند.
چه هاردی با چه ظرفیتی بخریم؟
یک فرمول بسیار ساده برای پاسخ به این سوال داریم، اگر حجم فایل های شما بطور میانگین ۴ مگابایت باشد (مثل عکس یا موسیقی) حدودا ۲۵۰ هزار فایل را می توانید در یک هارد یک ترابایتی ذخیره کنید. اما پیشنهاد ما به شما این است، اگر عمده اطلاعاتی که جابجا می کنید به صورت فایل Word ، Excel یا از این نوع می باشند حجم بسیار پایینی دارند و داشتن هارد با ظرفیت ۵۰۰ گیگابایت هم برای شما کافی است.
پورت هارد اکسترنال
بطور کلی هارد های اکسترنال دارای یک پورت usb2.0 یا USB3.0 هستند. همانگونه که میدانید سرعت USB3.0 از USB2.0 بالاتر بوده اما اگر از مادربورد های حرفه ایی و یا محصولات اپل استفاده میکنید می توانید از پورت تاندربولت استفاده کنید که سرعت آن دو برابر USB3.0 می باشد.
اما پورت type-c که این روزها نام آن را به کرات می شنوید سرعتی معادل ۳.۱ دارند که برابر با ۱۰ گیگابایت بر ثانیه می باشد و ۲ برابر نسخه اول آن می باشد. که علاوه بر سرعت بالا کدگذاری اطلاعات نیز بهبود یافته در واقع پورت type-c می تواند محتوای ۵۰۰ گیگابایتی یک دیسک بلو-ری (نوعی دیسک برای ذخیره ویدیو با وضوح بالا) را در ۳۸ ثانیه انتقال دهد.
اما در نوع دیگر آن نیاز به پورت نیست و به صورت وایرلس می توانند به لپ تاپ ، کامپیوتر یا هر دیوایس دیگری متصل شوند در این نوع انرژی لازم توسط باتری کوچکی که درون آن تعبیه شده است تامین می گردد. دانستن این نکته حائز اهمیت است که هاردهای اکسترال وایرلس با همه گوشی های موبایل کانکت نمی شوند و باتری موبایل را به سرعت خالی می کنند.
نکات مهم هنگام خرید هارد اکسترنال
- هارد اکسترنالی که انتخاب میکنید حتما ضد ضربه و ضد شوک باشد زیرا دارای سنسوری هستند که هنگام وارد شدن ضربه هد را جدا میکند و از آسیب جدی جلوگیری میکند.
- دارای time recognition (زمان شناخته شدن توسط سیستم ) پایینی باشد.
- به خاطر داشته باشید همیشه از اطلاعات خود بکاپ تهیه کنید زیرا بر گشت اطلاعات کاری دشوار و در برخی مواقع غیر ممکن است