آموزش روش هایی برای نگهداری صحیح از باتری موبایل

 

 

یکی از مهم ترین مشکلات گوشی های تلفن همراه مربوط به باتری آن ها است. زمانی که شارژ گوشی ناگهان تخلیه می شود به این معنی است که باتری کارایی خود را از دست داده است و یا یکی از دلایلی که گوشی هنگام کار با برنامه های مختلف هنگ می کند، عدم توانایی باتری در تامین توان مورد نیاز گوشی  است. با رعایت مواردی جزیی می توان عمر باتری های موبایل را افزایش داد.گرچه  این توصیه ها برای اغلب باتری های لیتیومی کاربرد دارد ولی می توان از آن ها برای نگهداری از باتری لپ تاپ و برخی از دوربین های دیجیتال نیز استفاده کرد.

● شارژ اول:
زمانی که برای اولین، بار گوشی را شارژ می کنید ظرفیت باتری مشخص می شود. ساختار باتری های لیتیومی با سایر باتری ها متفاوت است و شارژهای اولیه در آن ها اهمیت زیادی دارند. اولین استفاده از گوشی نباید با شارژ همراه باشد به این معنی که ابتدا اجازه دهید شارژ اولیه بطور کامل تخلیه شود(باطری دستگاه خالی شود) و سپس گوشی را بطور کامل شارژ کنید. زمان این شارژ معمولا به ظرفیت باتری وابسته است. در گوشی های موبایل که دارای باتری های کوچکی هستند زمانی بین شش تا هشت ساعت کافی خواهد بود اما در لپ تاپ ها بهتر است این زمان تا ۱۲ ساعت افزایش پیدا کند. این عمل را برای بار دوم و سوم هم تکرار کنید و هر بار تا تمام شدن کامل ذخیره باتری و خاموش شدن دستگاه از شارژ مجدد استفاده نکنید. این نکته برای دفعات اول نقش موثری در طول عمر باتری دارد به همین دلیل بهتر است نصب نرم افزار و مواردی از این دست را تا چند روز به تعویق بیاندازید. اگر کار ضروری با دستگاه ندارید آن را حین شارژ کردن خاموش کنید. معمولا بعد از یکی دو ساعت گوشی پیغام پایان شارژ را نشان خواهد داد اما در دفعات اول به این پیام توجه نکنید و اجازه دهید شارژ  باتری همچنان ادامه داشته باشد.

● دفعات شارژ:
باتری ها معمولا از نظر دفعات شارژ محدودیت هایی نیز دارند. البته این محدودیت ها زیاد نیست و برای سال ها کافی خواهد بود با این حال برخی موارد می تواند به دوام باتری کمک کند. در هر بار شارژ، باتری را بطور کامل شارژ کنید و تا قبل از پایان آن، آداپتور را جدا نکنید. شارژ بیش از اندازه هم برای گوشی مناسب نیست و بهتر است زمانی که پیام پایان شارژ ظاهر شد تا چند دقیقه به شارژ ادامه دهید و سپس شارژر را جدا کنید. برخی افراد طبق عادت شب ها باتری را شارژ می کنند و این اتصال تا صبح برقرار است. این روش نیز برای باتری مناسب نیست. نکته دیگر استفاده از رابط USB است. زمانی که گوشی را برای انتقال فایل ها به کامپیوتر متصل می کنید به صورت خودکار شارژ باتری آغاز می شود. هر بار اتصال به معنی یکبار استفاده از شارژ خواهد بود. اگر این کار را بیش از حد معمول انجام می دهید احتمال کاهش عمر باتری نیز وجود دارد.

● شارژ مناسب:
از آداپتور متناسب با گوشی خود استفاده کنید. برخی از آداپتورها ممکن است از نظر شدت جریان با گوشی سازگار نباشند. البته امروزه استانداردهایی برای آداپتورها وجود دارد و اغلب گوشی ها نیز بر اساس این استانداردها عمل می کنند. به همین دلیل می توان از یک شارژر برای چندین نوع گوشی مختلف استفاده کرد. یکی از دلایل داغ شدن باتری هنگام شارژ می تواند با آداپتور آن مرتبط باشد.شارژ گوشی در هوای گرم نیز باعث آسیب دیدن باتری خواهد شد. این اتفاق معمولا در اتومبیل ها بسیار دیده می شود. اگر هوای داخل اتومبیل گرم است و یا گوشی زیر نور آفتاب قرار دارد بهتر است آن را تا زمان خنک شدن اصلا شارژ نکنید. استانداردهای ایمنی برای باتری ها باعث می شوند تا امنیت آنها افزایش پیدا کند با این حال مواردی بوده است که شارژ باتری در هوای بسیار گرم به دلیل فعل و انفعالات شیمیایی باعث انفجار باتری و  آسیب هم  شده است.

● تمیزکردن اتصالات:
اگر اتصالات و پین هایی که به باتری متصل می شوند تمیز نباشند، جریان برق به درستی انتقال پیدا نمی کند. این آلودگی ها می توانند باعث افزایش مقاومت در مسیر جریان شوند که این مساله به باتری و گوشی آسیب می زند. این موضوع تنها در مورد پایه های درونی گوشی نیست بلکه شامل خروجی آداپتور نیز می شود. بهتر است در دوره های زمانی مشخص این اتصالات را تمیز کنید. در نقاطی که رطوبت هوا زیاد است ترکیبات فلزی در محل پایه ها با رطوبت هوا واکنش می دهند و ایجاد اکسید می کنند. ضمن اینکه اگر جنس دو فلزی که برای اتصالات استفاده می شود هم سان نباشد هم ممکن است به باتری شما  آسیب برساند.

● سردکردن باتری:
باتری های لیتیومی زمانی که در سرما قرار می گیرند، دچار برخی فعل و انفعالات شیمیایی می شوند که می تواند به احیای ظرفیت از دست رفته آن ها تا حدی کمک کند. به همین دلیل باتری های مستعمل را می توان درون یخچال یا فریزر قرار داد.در نظر داشته باشید این روش از نظر علمی ثابت شده است .با این حال الزاما به معنی کارکرد صحیح باتری بعد از آن نیست. بطور خلاصه می توان گفت امتحان این روش ضرری ندارد ولی با انجام آن نباید  انتظار یک باتری نو و صد در صد سالم  را داشته باشید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *